8 Mart 2017 Çarşamba

"Mulholland Drive vs. Carol" WTF???

Basliga bakiyorum, kitlenip yeniden gulmeye basliyorum. Konuya biraz bodoslama girecegim.🎬 
Mulholland Drive'i mutlaka izlemeseniz de duymussunuzdur. Yillarin tartismali filmi. Yillarin diyorum cunku 2001 yapimi. 

Carol da, carol adindaki bir kadinin yasantisinin ufak bir kesitini 2015 yilinda ekranlara tasiyan bir film. 

Ikisi de muazzam kalitelerdeki essiz filmler. Izlemediyseniz mutlaka oneririm. Fakat ikisinin arasina vs. koyup kiyas yapmaya kalktiginiz zaman cok komik duruma dusmus oluyorsunuz, nedenlerini de birazdan madde madde aciklayacagim.
BBC'nin, cesitli ulkelerden topladigi elestirmenlerin fikirlerine basvurup 21. yuzyilin en iyi filmlerini belirledigi bir organizasyon vardi gectigimiz gunlerde. Bu organizasyonda bircok elestirmen Mulholland Drive filminin adini listeye ekleyince hooop filmimiz 21. yuzyilin en iyi filmi olarak tarihe adini yazdirmis oldu. Bu sifati hakkiyla tasiyabilecek de bir senaryoya sahip.
Yonetmeni david lynch tamamen sanatsal calisan biri ve bu nedenle izleyenlere sacma gelen her hareketin arkasinda inanilmaz buyuk anlamlar gizli. Gerilim, ask, gizem, dram, komedi. Her bir boku bulabilirsiniz senaryosunda. Ve saydigim turleri oylesine saymiyorum, iliklerinize kadar geciyor ekrandan o duygular. Fakat filmi anlamak icin tek sefer izlemek ne yazik ki yetersiz kaliyor, boyle 2. 3. defada berraklasiyor her sey. 2-3 kez izleyemem diyenler icin internette her olayin aciklamasi mevcut, oradan da okuyabilirsiniz.

Hatta bir guzellik size, buradan ulasabilirsiniz. (Izlemeden okumamanizi oneriyorum.) 




Gelelim kisilerin sacma kiyaslama metoduna…
Mulholland Dr. filminde lgbt karakterler var, olay dongusu onlarin uzerinden isliyor. Yukarida bahsettigim Carol filminin senaryosunu da lgbt karakterler olusturuyor. Ve konulari birbirinden bagimsiz bu iki filmi, sadece lgbt karakter ortak noktasindan yola cikarak kiyasa sokan ve hatta “Isleyis akiciligi da Carol'da daha kaliteliydi. Mulholland yerine o 1. secilmeliydi.” cumlesini kurabilen yorumcular gordum. Carol'in buyuk fan'i zannediyorum, degilse bu kadar suursuz bir cumle kuramaz bir insan… Iki filmi de izledikten sonra kalemlerinin cok uc noktalarda oldugunu siz de goreceksiniz zaten. 
Bunu bana karsima gecip biri soylese agzini tokatlarim sanirim.🙄

LG G5 Reklam Filmi

Nerden baslasam, ne desem, nasil anlatsam bilemiyorum. Simdi benim program/dizi aralarinda kanal zaplayip baska bir programa goz atmak yerine, bulundugum kanaldaki reklamlari izleyip yorumlamak gibi bir eglencem var.

Ele almak istedigim konu LG G5 reklami ve anlamadigim sekilde bayilarak izledigim Jason Statham… 



Son birkac gundur hemen hemen her televizyon basina gectigimde beni gormeden yapamayan reklam filmi, surekli kendisini bana izlettirme pesindeymiscesine karsima cikiyor. Aslinda iyi de yapiyor…

Jason Statham'i hepimiz o en cool haliyle rol aldigi aksiyon filmlerinden taniyoruz. Kendisine de en az oyunculuguna bayildigim kadar b a y i l i y o r u m, net. 

Bu reklam filmi de aslinda yine icerisinde aksiyon barindiriyor fakat barindirdigi daha yogun bir sey var; Statham'in o sert mizacini kirmis sempatik halleri…Izledikce sempatim de artti. 

Ozellikle bebek Statham'i alip yetistirmek icin siraya girebilirim. (boyle bi sira olusmus mudur, benim kadar bu gereksiz dusunceyi kafasindan geciren bi grup insan dizisi var midir bilmiyorum…⁉️) 



LG marka olarak teknolojik gelisimini takdir ettigim bir markadir, yaraticilik konusunda da hic fena degillermis ornegiyle gormus olduk. Bir takdir de buna.👏🏽

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst #TrueCrime

Tam anlamiyla soluksuz izleyebileceginiz bir mini dizi (belgesel) onerisiyle geldim. Dizimizin adi THE JINX ve 6 bolumden olusuyor. 


Konusunu hemen ozet gecmek gerekirse oncelikle gercek bir hayat hikayesinden esinlenilerek gercek belgeler esliginde yapilmis bir dizi. Izlerken gercekligini bilerek izlediginiz icin gerginlik ve heyecan daha da bir had safhada oluyor. Her bolum beraberinde ayri bir paranoyayi getiriyor. Yogun anksiyete ve agorafobi yasayanlarin bulasmamasini tavsiye ederim.

Ben dizinin ilk bolumunu uykulu bi kafayla sabaha karsi izlemistim. O gun dizinin basrolundeki robert durst abimiz benzerliginde bi abiyle metroda goz goze geldim ve “hassiktir noluyo lan!?” diyerek istemsiz olarak aklimdan cesitli senaryolar gecirdim, etkisi uzerinizde buyuk olabilir. Cok da gozunuzu korkutmiyim, dizi criminal bi dizi oldugu icin eglenceli yanlari da var. Anlatilan hikayeler dogrultusunda siz de gizemleri cozmeye calisiyorsunuz. Oyle ki 45 dakikanin sonuna geldiginizde bi hevesle yemeyi planlayip patlattiginiz misirlariniza el surmediginizi fark etmis olucaksiniz.

Dizinin ilerleyen bolumlerinde robert durst'un o urkutucu ve gizemli halinin, verdigi roportajlar ile kirildigini dusunebilirsiniz. Bakin dev yanilirsiniz. Ve “tamam ya olaylar simdi cozuldu iste” dediginiz her an kafanizdaki soru isaretleriyle karsi karsiya kaliyorsunuz.


Son bir bilgi eklemem gerekirse dizide anlatilanlarin sonucunda yeni kanitlar gundeme geldigi icin dava yeniden acilmis. Dizinin final bolumu yayinlanmadan once de robert abimize tutuklama karari cikartilmis gercek yasantisinda. Yani olay surecine taniklik etmis de oluyorsunuz bir nevi, etkileyici bi seruven.

Kaliteli dizi (belgesel) arkadaslar. Arkaniza yaslanin ve her duyguyu yasatan bu seyirin tadini cikarin derim. Sonra da bana tesekkur etmeyi unutmayin, herkese gecmem bu kiyagi.😛 (an itibariyle gecti.)